Kippasteitje

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-05-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 150 gram champignongs
  • 4 pasteitjes (jos poel)
  • 50 gram boter
  • 1/2 el (grove)mosterd
  • 30 gram bloem
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper
  • 10 sprietjes bieslook

Bereiden

Snijd kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Veeg champignons schoon en snijd ze in vieren. Verwarm oven voor op 180 C (hetelucht 160C). Verwarm pasteitjes midden in oven ca. 10 min. Verhit ondertussen in een koekepan 20 gr. boter en bak het vlees gaar in ca. 6 min. Voeg champ. toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe en schep het vlees regelmatig om. Los het blokje bouillon op in 400 ml kokend water.Smelt 30 gr boter in een sauspan en bak hierin de ui op een matig vuur glazig. Voeg de bloem toe aan de ui en laat dit mengsel al roerend ca 2 min. op een laag vuur bakken.Roer beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de hete bouillon toe. Laat deze saus ca. 3 min. zachtjes koken. Schep het vlees door de saus, voeg slagroom toe en laat nog ca 2 min. koken. Op smaak brengen met zout en peper. Verdeel ragout over warme pasteitjes en garneer met bieslooksprietjes!

Materialen

oven

Bronvermelding