Menu
Frambozenbavarois met coulis van kiwi
Ingrediënten
- 300 g gr. frambozen (eventueel diepvries)
- 0,5 stk citroen (sap)
- 4 stk blaadjes gelatine
- 3 stk eiwitten
- 2 el eetl. verse kaas
- 2 dl room
- 125 gr. suiker
- 1 stk kiwi
- 0 stk Voor de kiwicoulis :
- 3 stk kiwiís
- 3 el suiker
Bereiden
Begin 6 uur van tevoren : Week de gelatineblaadjes enkele min. in ruim koud water. Breng intussen 3,5 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, flink roerend, op in het suikerwater. Plet de frambozen (indien diepvries eerst laten ontdooien) met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Terwijl deze bereiding wat afkoelt, klopt u de eiwitten en de slagroom stijf. Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij. Ten slotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder. Strijk een cake- of puddingvorm of individuele vormpjes in met olie en schep er de bavarois in. Laat ten minste 6 u opstijven in de koelkast.
Voor de kiwisaus laat u 3 eetl. suiker met 3 eetl. water inkoken (niet laten kleuren !). Voeg er 3 geplette kiwi's aan toe en druk indien gewenst door een zeef (niet mixen, want gemixte kiwipitjes smaken bitter).
Stort de frambozenbavarois op een bord of schotel. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.