Boontjes à la Maureen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 5 ons spercieboontjes
  • 1 pakje magere spekblokjes
  • 1 bakje creme fraiche

Bereiden

Met dit gerecht maak je groente extra feestelijk. Zo geef je een simpele maaltijd net een beetje extra en het is snel en makkelijk. De perfecte manier om aan je benodigde hoeveelheid groenten te komen! Kook de spercieboontjes in 15 minuten gaar. Bak de magere spekblokjes uit in een koekenpan. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te kerven en ze even in kokend water onder te dompelen. Snij de tomaten vervolgens in blokjes. Zodra de spercieboontjes gekookt zijn, giet je ze af. roer de uitgebakken spekjes en de blokjes tomaat er doorheen. Roer hierna het potje creme fraiche door het mengsel. Voeg een beetje peper en zout toe. Heerlijk bij de Hollandse gehaktbal of een lekkere gegrilde kip en aardappel puree.

Bronvermelding