Apple Brown Betty

Brood/sandwiches, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 verse boterhammen
  • 150 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1/2 thl. kaneel
  • 1/4 thl. kruidnagelpoeder
  • 1/4 thl. nootmuskaat
  • 4 eetlepels boter
  • 1 kilo zoet zure appels
  • 100 gram fijn gehakte noten
  • 1 citroen
  • 1 bol ijs / of slagroom

Bereiden

maal de boterhammen in een keukenmachine fijn en spreid ze uit op een bakblik zet ze even onder de gril Als ze lichtbruin zijn uit de oven halen en af laten koelen. dan de oven voorverwarmen op 195 gr.C een ovenvaste schaal in vetten met boter. roer de basterdsuiker en alle kruiden door elkaar Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes. Schil de appels en snijd ze in schijfjes doe er wat citroen op tegen het verkleuren. doe 2 eetlepels broodkruim op de bodem van een ovenvaste schaal. doe 1/3 van de appels daar boven op en doe er wat van de kruiden suikermix over heen. en wat stukjes boter en begin weer opnieuw . als laatste een laagje broodkruim en dan de noten en eindig met de stukjes boter. Bak in het midden van de oven tot de appels zacht zijn ongeveer 35/40 min. en serveer warm met slagroom of een bol vanille ijs.

Materialen

ovenvaste schaal keukenmachine

Bronvermelding