Menu
Bospaddestoelen soep
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 steel bleekselderie
- 1 pakje (250 gr) bospaddestoelen seizoensmelange
- 1 pot (380 gr) bospaddestoelen fond
- 2 blokjes bospaddestoelenbouillonblokjes
- 100 gram roomboter
- 1 / 8 liter slagroom
- 4 eetlepels (patent) bloem
- 1 velletje bladerdeeg
Bereiden
- De ui, knoflook en bleekselderie ca. 5 ¿7 minuten in 50 gram boter zachtjes laten smoren.
3 eetlepels bloem erbij voegen, doorroeren en laten garen. (roux)
- de fond aangevuld tot 1 liter samen met 2 bospaddenstoel- bouillonblokjes verwarmen en langzaam bij de roux voegen
terwijl je goed blijft roeren.
- Dit alles met de staafmixer pureren en door een zeef halen.
- Bospaddestoelen schoonboenen en snijden, en dan 5-7 minuten in 50 gram boter smoren en bij de soep voegen.
- 1 8 liter slagroom (- - 3 eetlepels voor garnering) mengen met 1 eetlepel bloem. Dit
voorzichtig bij de reeds van het vuur gehaalde soep voegen.
- Weer op een klein vuur laten trekken, zodat de bloem kan binden.
Garnering:
Uit het bladerdeel met een steker 4 sterren steken. Deze op bakpapier op de bakplaat leggen en
bestrijken met een losgeklopt ei. 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden bakken.
Dan laten afkoelen.
- Soep opscheppen en 2 cirkels maken met de 3 eetlepels slagroom en met een mes strepen strepen trekken vanuit het
midden naar buiten.
- Een ster in het midden leggen.