Bospaddestoelen soep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-12-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 steel bleekselderie
  • 1 pakje (250 gr) bospaddestoelen seizoensmelange
  • 1 pot (380 gr) bospaddestoelen fond
  • 2 blokjes bospaddestoelenbouillonblokjes
  • 100 gram roomboter
  • 1 / 8 liter slagroom
  • 4 eetlepels (patent) bloem
  • 1 velletje bladerdeeg

Bereiden

- De ui, knoflook en bleekselderie ca. 5 ¿7 minuten in 50 gram boter zachtjes laten smoren. 3 eetlepels bloem erbij voegen, doorroeren en laten garen. (roux) - de fond aangevuld tot 1 liter samen met 2 bospaddenstoel- bouillonblokjes verwarmen en langzaam bij de roux voegen terwijl je goed blijft roeren. - Dit alles met de staafmixer pureren en door een zeef halen. - Bospaddestoelen schoonboenen en snijden, en dan 5-7 minuten in 50 gram boter smoren en bij de soep voegen. - 1 8 liter slagroom (- - 3 eetlepels voor garnering) mengen met 1 eetlepel bloem. Dit voorzichtig bij de reeds van het vuur gehaalde soep voegen. - Weer op een klein vuur laten trekken, zodat de bloem kan binden. Garnering: Uit het bladerdeel met een steker 4 sterren steken. Deze op bakpapier op de bakplaat leggen en bestrijken met een losgeklopt ei. 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden bakken. Dan laten afkoelen. - Soep opscheppen en 2 cirkels maken met de 3 eetlepels slagroom en met een mes strepen strepen trekken vanuit het midden naar buiten. - Een ster in het midden leggen.

Bronvermelding