Kiprollade met abrikozensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kiprollade van kipfilets
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bakje crème fraiche
  • 1 zakje gewelde abrikozen
  • peper en zout

Bereiden

Dit gerecht at ik ooit op een verjaardag van een oude schoolvriendin. Ik ben het nooit meer vergeten en eet het nog vaak als ik wat te vieren heb. Het doet een beetje kerst-achtig aan, maar is ook heerlijk op een luie zondag. Zorg voor een mooie kiprollade. Laat hem desnoods maken door je poelier, zodat je zeker weet dat je mooi, zacht vlees hebt. Pel de knoflook tenen en snij elke teen in de lengte door midden. prik met een mes gaatjes in de kiprolade en stop daar de knoflooktenen in. Strooi peper en zout over de rollade. Smelt een flinke klont boter (roomboter is natuurlijk extra lekker) in een braadpan en braad de kiprollade even aan. Giet nu een kopje water in de pan en zet het vuur laag. Braad de rollade in ongeveer 20 minuten gaar. Haal het vlees uit de braadpan en doe er een half zakje van de in vieren gesneden abrikozen bij. Voeg vervolgens het bakje crème toe en roer het geheel tot een saus. Als je wilt kun je er nog wat peper of zout bij doen. Snij de kiprollade in plakken en verdeel ze over de borden. Giet nu de saus over het vlees. Ik eet er zelf graag aardappelkroketjes bij en een stevige groente zoals boontjes of peentjes.

Bronvermelding