Menu
'Gevulde gehaktballen van Petra' Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Ingredienten
Voor het gehakt:
500 g half-om-half of rundergehakt
1 ei
2 el paneermeel
nootmuskaat
1 el pittige mosterd
3 el zonnebloemolie
Voor de vulling:
50 g jong belegen kaas
50 g gewassen prei (witte of lichtgroene gedeelte )
50 g verse zachte roomkaas
paar druppels tabasco
1 tl pittig paprikapoeder
Voor het paneren:
1 ei
4 el paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen)
Vandaag hebben we bekroonde gehaktballen! Met dit verrassende recept heeft fanatieke amateurkok Petra Wiggers op de culi-site Smulweb de receptenwedstrijd voor lekkerste gehaktbal gewonnen. Petra komt laten zien hoe ook jij thuis een prize-winning bal kunt maken. Caspar? Die helpt een handje
Meng het gehakt met het ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel. Snijd voor de vulling de kaas in piepkleine blokjes. Roer de roomkaas los. Meng de fijngesneden prei, tabasco en paprikapoeder en kaasblokjes door de roomkaas. Verdeel de roomkaas in vier porties. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties. Vorm van iedere portie gehakt 2 platte schijven. Leg het roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak en druk er een tweede plak op. Druk vooral de zijkanten goed dicht. Vorm er een mooie dichte, platte bal van. Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten. Klop voor de paneerlaag het ei los. Haal de gehaktballen eerst goed door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballen op niet al te hoge warmtebron rustig rondom gaar en lichtbruin in ca 20 minuten. Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.