Appelcrumble

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-12-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker (voor het deeg)
  • 120 gram boter (in kleine klontjes)
  • 500 gram appels (in stukjes gesneden)
  • 80 gram suiker (voor de vulling

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden 2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft 3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal 4. Strooi de deeegkruimels erover en druk het iets aan 5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de crumble tot het deeg lichtbruin en krokant is.

Bronvermelding