Kippenpootjes van Monique

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2006 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 100/1 gr bloem
  • zout/peper
  • 1 ei
  • 2/3 eetl. water
  • 2 eetlepels vers gesneden kruiden basilicum, peterselie, thijm
  • 200 gr gedroogde broodkruim
  • 50 gr. parmezaanse kaas.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200gr.c doe de bloem,zout en peper in een plastic zak en haal hier èèn voor èèn de kip door , even schudden en het teveel aan bloem er af kloppen. besprenkel de kip met een beetje water en haal ze nog eens door de plastic zak met bloem,peper en zout. vind je dit lastig kun je het ook op en bord doen. roer het ei los met een beetje water doe de fijn gesneden kruiden er bij en haal de kip hier door heen. op een ander bord de gedroogde broodkruim en de parmezaanse kaas door elkaar roeren en de kip hier door heen halen. zorg dat de kip goed bedekt is. op een bakplaat leggen en in het midden van de oven schuiven. baktijd 20/30 min.

Bronvermelding