'Mexicaanse nacho's met zure room & guacamole' Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen

Anders, Hapje, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 28-12-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

200 gram geraspte kaas Nacho's 100 gram 2 el guacamole 125 ml zure room (of crème fraiche) zout & peper naar smaak 1 el paprikapoeder (eventueel) 1 tl chilipoeder (eventueel) Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi een ovenschaal met de helft van de nacho chips. Strooi de helft van het zout, de peper, het paprikapoeder en de chilipoeder over de nacho's heen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Strooi de andere helft van de nacho chips over deze laag heen en strooi de rest van de kruiden en kaas eroverheen. Stop de schotel in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten staan (of tot de kaas gesmolten is). Schep de nacho's op een bord en schep een eetlepel van guacamole en de zure room (of crème fraîche) op de nacho's. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho's heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. Variatietip: Nacho's kun je ook serveren als voorgerecht. Met dit recept kun je een voorgerecht maken voor 4 / 6 personen.

Bronvermelding