Indische paksoistamppot

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-05-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kilo aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • 1 struik paksoi
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. sambal badjak
  • 1/2 dl. melk
  • 100 gram taugé
  • 25 gram boter
  • peper en zout

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snipper de ui en snijd de prei en de paksoi in heel dunne reepjes. Fruit de ui in de olie glazig, voeg de sambal toe en bak hierin de prei 2 minuten al omscheppend. Roer de melk erdoor. Warm goed door, zodat alle vocht verdampt. Schep de taugé erbij. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep het preimengsel en de boter erdoor en op het laatst ook de rauwe reepjes paksoi.

Bronvermelding