Fusilli tuto mare (spiraalmacaroni met vis)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram vis bv kabeljauw of zalm filet diepvries
  • 1 blikje roze zalm
  • 1 blikje krab
  • 500 gram broccoli
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 dl witte wijn(Soave)
  • 1 visbouillon tablet
  • 300 gram fusilli
  • 200 gram créme fraîche
  • zout en peper

Bereiden

Voorbereiden: Diepvries vis ongeveer 30 minuten ontdooien. Blikje zalm laten uitlekken en evt. graten en velletjes verwijderen. Blikje krab laten uitlekken. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Bieslook fijn knippen. Bereiden: IN een pan de wijn, water en visbouillontablet zachtjes aan de kook brengen. Vis hierin in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar koken. De vis uit het vocht halen en in stukjes verdelen. Op een hoog vuur het pocheervocht in ca. 10 minuten tot de helft laten inkoken. Intussen de broccoli en de macaroni koken. Créme fraîche door het ingekookte pocheervocht roeren tot een gladde saus. De krab erdoor doen en op smaak maken met peper en zout. Saus op een warm bord doen hierover de gekookte en de koude vis, de broccoli en de macaroni verdelen. Lekker met gestoofd venkel en een gals Soave.

Bronvermelding