Indische gehaktballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 theel. sambal
  • zout en peper
  • 1 eetl. boter

Bereiden

Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballen, behalve de boter, door elkaar en vorm er vier balletjes van, of maak allemaal kleine balletjes. Bak ze in een pan met dikke bodem in de boter rondom bruin, blus af met een scheutje water en laat in ± 15 min. garen met de deksel half op de pan.

Bronvermelding