Kaassoep met witlof en bleekselderij

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 struikje witlof
  • 1 liter bouillon van tabletten
  • 20 gram boter
  • 1 el bloem
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 el (dijon) mosterd
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiden

Snipper de ui. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Snijd ook het schoongemaakte witlof in smalle reepjes. Maak bouillon van de tabletten. Verhit de boter in een pan hierin bak de ui zacht en glazig. Roer de bloem door de gebakken ui en voeg al roerend bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Verhit de lichtgebonden bouillon en doe de reepjes lof en bleekselderij in de pan. Kook de groenten ongerveer 8 minuten. Roer de geraspte kaas en de mosterd door de soep. Opdienen en bestrooien met peterselie.

Bronvermelding