Aspergelasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-06-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 250 gr groene lasagne vellen
  • 1 pakje bechamelsaus
  • 1 blik/pak tomatenstukken
  • paprikpoeder/zout/peper
  • 150 gr emmentaler
  • 150 gr parmesaan
  • 200 gr gekookte ham in blokjes

Bereiden

Asperges schillen en in zoutwater 10 minuten koken. Laten uitlekken. Bechamelsuas maken. Tomaten koken met kruiden. Kaas raspen. In een ovenvaste schaal een deel van de Bechamel- en tomatensaus over de bodem verdelen. Hierop de lasagnevellen, daarop kaas en ham, de helft van de asperges met beide sauzen bedekken. Nog lagen toevoegen totdat de ingrediënten op zijn. Eindigen met lasagnevellen en daarover beide sauzen en een laag kaas. In de oven op 225C in ca. 15-20 mimuten gaar bakken.

Bronvermelding