Herfstsalade met warme geitenkaas

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gram gepelde walnoten
  • 1,5 el olijfolie
  • 20 stuks druiven (blauw)
  • 1 stuks kleine appel
  • 1 stuks kleine ui
  • 1 kropje eikenbladsla
  • 1 tl notenolie
  • 2 of sneetjes mueslibrood of rozijnenbr.
  • 150 gr geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 tl honing
  • 1 dl mosterdvinaigrette

Bereiden

Voorbereiden: Rooster walnoten als hieronder beschreven en laat ze vervolgens op keukenpapier afkoelen. Verwarm oven voor op 200C. Halveer druiven en wip pitjes eruit. Snijd appels in vieren , verwijder klokhuis en snijd de parten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen. Bereiden:Bestrijk de sneetjes brood dik met geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi kaas ermee. Druppel de honing erboven en een tl notenolie. Schuif de kaasbroodjes in oven en bak in ca. 10 min. goudbruin en knapperig. Verdeel sla over borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi sla hiermee. Druppel de vinaigrette over salade en leg op elk bord een sneetje brood met warme zachte geitenkaas. Lekker met Sauvignon Blanc of Chenin Blanc!

Bronvermelding