Bloemkoolsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • nootmuskaat, peper en zout
  • 200 gr bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1/2 liter melk
  • 2 kruiden- of kippenbouillontabetten
  • 1 mespunt kurkuma
  • 2 el fijgehakte peterselie
  • 50 gr geraspte belegen kaas

Bereiden

- Bloemkool in kleine roosjes snijden en aardappel in blokjes - Breng de melk met de groenten en bouillontabletten aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. - Pureer de groenten. Voeg 1/4 liter water toe en roer de kurkuma erdoor. - Breng soep al roerende aan de kook en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. - Betrooi met de fijngehakte peterselie. - Serveer de geraspte kaas er apart bij.

Materialen

staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding