Ajam Paksoi

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 28-05-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram mie of rijst
  • 350 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram paksoi
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 zakje knorr mix duivelse kip-sate
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 in ringen gesneden lente-uitjes

Bereiden

Kook de mie of de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes, hak de knoflook en snijd de paksoi in brede repen. Verhit de olie en bak op een hoog vuur de kipfilet met de knoflook goudbruin en gaar. Bak de paksoi 1 minuut mee. Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje knorr mix toe. Breng de saus al roerend langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Strooi de gemalen kokos en de lente-ui erover en serveer met de mie of de rijst.

Bronvermelding