Indische spruitjes

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2020 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/4 rode paprika
  • 500 gram spruitjes
  • zout
  • 1 ui
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. koenjit
  • 1/2 theel. djinten
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 eetl. citroensap
  • 1 theel. bruine basterdsuiker
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 zakje santen à 30 g (Conimex)
  • 2 eetl. seroendeng

Bereiden

Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Spruitjes schoonmaken en wassen. In pan met ruim water en snufje zout paprika in ca. 2 minuten zachtjes koken. Paprika met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In achtergebleven kookwater spruitjes in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen ui pellen en in ringen snijden. In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Alle kruiden toevoegen. Al omscheppend op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en 2½ dl water toevoegen en aan de kook brengen. In kopje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerend aan saus toevoegen en ca.1 minuut meekoken tot licht gebonden saus ontstaat. Santen erdoor roeren. Spruitjes over vier borden verdelen. Saus erover schenken. Garneren met paprika en bestrooien met seroendeng. Serveren met witte rijst en saté.

Materialen

wok of grote braadpan

Bronvermelding