Ketjapkip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 28-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • 2 uien
  • 1 dl. ketjap manis
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 theel. laospoeder
  • zout en suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl. kippenbouillon
  • 1 stengel serreh (citroengras)
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 theel. 5-kruidenpoeder

Bereiden

Kip snel aanbraden in de olie. Knoflook en ui erbij doen en goudbruin bakken. Blussen met ketjap. Gemberwortel schillen en raspen en samen met laos, 5-kruidenpoeder en de kippenbouillon bij de kip voegen. De serreh licht kneuzen en toevoegen. Zout en suiker naar smaak toevoegen. Het geheel circa 40 minuten op een zacht vuurtje stoven. Voor het opdienen, serreh verwijderen.

Bronvermelding