Flensjes met romige vulling van champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 06-01-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 kleine creme fraiche
  • 3 el peterselie
  • 1 lente-uitje
  • 2 tomaten
  • geraspte belegen kaas

Bereiden

voor: maak van bloem, eieren, melk en wat zout een beslag en laat dit 30 minuten rusten. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij het lente-uitje in dunne ringetjes. Bak 8 flensjes en laat deze wat afkoelen. Bak de champignons mooi bruin in de boter; wijn toevoegen en laten inkoken; op smaak brengen met zout en peper. Wat afkoelen en vermengen met peterselie, lente-ui en creme-fraiche. Over voorverwarmen op 200 graden. Flensjes bestrijken met de vulling en oprollen; in ovenschaal leggen. Plakken tomaat erop en bestrooien met geraspte kaas. Ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveertip: lekker met gebakken krieltjes en salade, maar ook met een stuk stokbrood...

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding