Menu
Flensjes met romige vulling van champignons
Ingrediënten
- 40 gr bloem
- 2 eieren
- 1 dl melk
- 250 gr kastanje champignons
- 1/2 dl witte wijn
- 1 kleine creme fraiche
- 3 el peterselie
- 1 lente-uitje
- 2 tomaten
- geraspte belegen kaas
Bereiden
voor:
maak van bloem, eieren, melk en wat zout een beslag en laat dit 30 minuten rusten.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij het lente-uitje in dunne ringetjes.
Bak 8 flensjes en laat deze wat afkoelen.
Bak de champignons mooi bruin in de boter; wijn toevoegen en laten inkoken; op smaak brengen met zout en peper.
Wat afkoelen en vermengen met peterselie, lente-ui en creme-fraiche.
Over voorverwarmen op 200 graden.
Flensjes bestrijken met de vulling en oprollen; in ovenschaal leggen.
Plakken tomaat erop en bestrooien met geraspte kaas.
Ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveertip: lekker met gebakken krieltjes en salade, maar ook met een stuk stokbrood...
Materialen
ovenschaal