Aardbeientaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-01-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml vulling: room
  • 100 g deeg: gemalen amandels
  • 250 g deeg: zachte boter
  • 100 g deeg: suiker
  • 300 g deeg: bloem
  • 1 bakje vulling: mascarpone
  • 2 el vulling: suiker
  • 1 vulling: vanillestokje
  • 400 g topping: aardbeien gehalveerd
  • 1/4 cup topping: suiker

Bereiden

zet oven op 180 graden meng alle deeg ingrediënten, laat minsten 30 min koelen rol deeg uit en bekleed de taartvorm bak 15 min tot goudbruin meng alle vulling ingrediënten bak de aardbeien (hou een paar aardbeien apart voor decoratie) met de suiker in een pan tot stroperig (aardbeien blijven heel) vul de taartbodem met de aardbeien stroop, de mascarpone vulling en decoreer met paar verse aardbeien en poedersuiker

Materialen

taartvorm +/- 30 cm

Bronvermelding