Menu
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 250 ml vulling: room
- 100 g deeg: gemalen amandels
- 250 g deeg: zachte boter
- 100 g deeg: suiker
- 300 g deeg: bloem
- 1 bakje vulling: mascarpone
- 2 el vulling: suiker
- 1 vulling: vanillestokje
- 400 g topping: aardbeien gehalveerd
- 1/4 cup topping: suiker
Bereiden
zet oven op 180 graden
meng alle deeg ingrediënten, laat minsten 30 min koelen
rol deeg uit en bekleed de taartvorm
bak 15 min tot goudbruin
meng alle vulling ingrediënten
bak de aardbeien (hou een paar aardbeien apart voor decoratie) met de suiker in een pan tot stroperig (aardbeien blijven heel)
vul de taartbodem met de aardbeien stroop, de mascarpone vulling en decoreer met paar verse aardbeien en poedersuiker
Materialen
taartvorm +/- 30 cm