Groentebalti

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aardappels, in blokjes
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 100 gr. sperziebonen, in stukjes
  • 5 bloemkoolroosjes, in vieren
  • 1/2 eetl. kurkumapeoder
  • olie, om te bakken
  • 1 eetl. mosterdzaad
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 dl. water
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 theel.`` garam masala
  • 1/2 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1/2 theel. chilipoeder

Bereiden

Zorg dat alles klaar staat, gesneden/afgemeten. Mosterdzaad en komijn in een bakje, garam masala, gemberpoeder en chilipoeder in een bakje. Kook de aardappel, de wortel, de bonen, en de bloemkool in water met zout en kurkumapoeder in +/- 5 min. beetgaar. 4 min in de magnetron werkt ook goed. Verwarm de olie in de wok op halfhoog vuur en bak hierin de mosterdzaadjes en de komijn. Voeg, wanneer de zaadjes gaan springen de ui en de knoflook toe en bak ze op laag vuur 3-5 min.. Voeg de tomaten de garam massala, de gember- en chilipoeder toe en bak alles 3 min.. Voeg 2 dl water toe en breng het gerecht op smaak met zout. Voeg de gekookte gronte toe en warm alles nog 1-5 min door Eet met gekookte rijst (of spicy rijst), naan of chapati.

Materialen

Heerlijk en alles is te verkrijgen in/op de biologische (super)markt !

Bronvermelding