Menu
Groentebalti
Ingrediënten
- 2 aardappels, in blokjes
- 1 winterwortel in plakjes
- 100 gr. sperziebonen, in stukjes
- 5 bloemkoolroosjes, in vieren
- 1/2 eetl. kurkumapeoder
- olie, om te bakken
- 1 eetl. mosterdzaad
- 1 eetl. komijnpoeder
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 dl. water
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 theel.`` garam masala
- 1/2 theel. gemberpoeder (djahé)
- 1/2 theel. chilipoeder
Bereiden
Zorg dat alles klaar staat, gesneden/afgemeten. Mosterdzaad en komijn in een bakje, garam masala, gemberpoeder en chilipoeder in een bakje.
Kook de aardappel, de wortel, de bonen, en de bloemkool in water met zout en kurkumapoeder in +/- 5 min. beetgaar. 4 min in de magnetron werkt ook goed.
Verwarm de olie in de wok op halfhoog vuur en bak hierin de mosterdzaadjes en de komijn.
Voeg, wanneer de zaadjes gaan springen de ui en de knoflook toe en bak ze op laag vuur 3-5 min.. Voeg de tomaten de garam massala, de gember- en chilipoeder toe en bak alles 3 min..
Voeg 2 dl water toe en breng het gerecht op smaak met zout. Voeg de gekookte gronte toe en warm alles nog 1-5 min door
Eet met gekookte rijst (of spicy rijst), naan of chapati.
Materialen
Heerlijk en alles is te verkrijgen in/op de biologische (super)markt !