Appeltaart met caramel

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-05-2006 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 5 stuks eieren
  • 6 stuks appels (goudreinet)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels witte suiker

Bereiden

Vet een springvorm in van 23 cm. Vet vooral de bodem vrij dik voor de caramel. Bestrooi de bodem met bruine suiker. Schil de appels en zet ze weg in kaneel en 2 eetlepels witte suiker. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje. klop de eieren en de suiker, totdat het lichtgeel is. Voeg de gesmolten boter toe en daarna beetje voor beetje de bloem. Doe de appels in de springvorm. Giet het beslag er overheen. Bak de taart 70 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven. Keer de taart om op een bord. Eet smakelijk!

Materialen

springvorm van 23 cm

Bronvermelding