Kip met Kersen in Croissantdeeg

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 10-01-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Kipfilet
  • 3 eetl. Gembernat
  • 1 grote pot Kersen zonder pit
  • 1 theel. Sambal
  • 3 eetl Kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 Bekertje Creme Fraise (Minumaal 1,25 dl,max. 2 dl.
  • 1 pakje Kerriesaus (merk niet belangrijk)
  • 20 gram rozijnen
  • 1 groot blik Croissantdeeg
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiden

Snijd de kip in kleine stukjes. Laat de kersen uitlekken (sap is niet nodig). Meng het hele zakje kerriesaus met 1 dl. water.( dus niet de hoeveelheid die op het pakje staat). Bak de kip bruin in wat olie. Voeg alle ingredienten toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in en bekleed hem met het croissantdeeg. Mengsel erover verdelen en het laatste stuk deeg eroverheen verdelen.. Kaas erover strooien. In het midden van de oven ca. 25 minuten bakken. De prut kan je vantevoren klaarmaken.

Bronvermelding