Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram split erwten
  • 2,5 deciliter water
  • 4 blokjes runder bouillon
  • 250 gram hamlappen, in blokjes of spek blokjes
  • 4 aardappelen, geschild in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knol selderij, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 winter peen, geschild en in blokjes
  • 1 bosje blad peterselie of selderij blad, gehakt
  • 1 rook worst
  • een paar plakjes roggebrood
  • 1 pakje Zeeuws spek

Bereiden

Zet het water en de bouillonblokjes op met de hamlappen en de erwten en kook de erwten in 1 uur gaar. Voeg dan alle gewassen en gesneden groenten toe en laat het nog een half uur koken. Als de soep te dik wordt, kun je altijd weer water toevoegen. Snij de rookworst in plakjes en voeg deze aan de soep toe. Serveer de soep met roggebrood met spek. Bestrooi met peterselie of selderij.

Bronvermelding