Hemelse Modder

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-06-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 15 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel cognac of vieux
  • 150 ml slagroom

Bereiden

1. Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze in een kom boven een kokend-waterbad ( au bain-marie) 2.Splits het ei en klop het eiwit stijf. 3. Klop de poedersuiker met de eidooier romig en klop de warme chocolade met de cognac door het eierdooier mengsel. 4. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig met het chocolademengsel door het eiwit. 5. Laat de hemelse modder minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. ( vervang de cognac eventueel door chocolade likeur. Als je geen rauw eiwit wilt gebruiken, kun je de hemelse modder ook zo maken...... 1. Smelt 125 gram pure chocolade. 2. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot hij lauw is. 3. Meng er 250 ml gezoete en geklopte slagroom en 2 eetlepels cognac of likeur door. 4. Laat deze mousse liefst een volledige nacht in de koelkast opstijven.

Bronvermelding