'Opgerolde pizza margherita' Heerlijk als maaltijd, maar ook als tussendoortje. Het ziet er heel leuk uit: ideaal voor het weekend of een feestje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

1 pak mix voor pizzabodem (450 g) Bloem om te bestuiven 8 el tomatensaus (kant-en-klaar) 2 bollen mozzarella, in blokjes 75 g geraspte pittige kaas Enkele blaadjes oregano of basilicum Aan de slag! 1. Verwarm de oven voor op 225ºC. 2. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 3. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot langwerpige lapjes van ca 1 cm dik. 4. Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de mozzarella, geraspte kaas en oregano of basilicum over. 5. Rol de pizzaatjes op en duw de naden goed dicht. 6. Leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. 7. Bak ze in ca. 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. 8. Laat de opgerolde pizza¿s voor het opdienen 10 minuten staan (ze zijn namelijk erg heet van binnen). 9. Snijd ze eventueel schuin doormidden en wikkel er een servet om. Eet deze pizza als een broodje uit de hand.

Bronvermelding