Ananassurprise

Anders, Nagerecht, 12 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-01-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st kleine ananas
  • 1 potje kersen confiture
  • 1 borrelglas rum
  • 4 st eiwitten
  • 20 gr suiker
  • 500 ml slagroomijs
  • poedersuiker
  • zout

Bereiden

De ananas in de lengte doorsnijden, de groene steel eraan laten en de harde kern eruit snijden. Het vruchtvlees uithollen, in reepjes snijden en vermengen met de confirure en rum. Dit mengsel in de koelkast laten afkoelen. De ananashelft in de diepries bewaren (ongeveer een uur maar niet langer) De eiwitten met een mespunt zout stijf slaan, suiker toevoegen en opkloppen. Voor het gebruik de ananashelften vullen met een lepel ananasmengsel en afvullen met slagroomijs. Het geslagen eiwit over de ananas scheppen, met poedersuiker bestrooien en in een voorverwarmde oven van 250ºC goudgeel laten grillen (ca. 15 min.) Direct serveren.

Bronvermelding