Algerijnse kip

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2010 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • Rijst
  • 250 g kipfilet
  • 100 g gesn. ontbijtspek
  • 150 g gesn champignons
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 kruidenkaasje
  • sambal
  • provencaalse kruiden
  • peper en zout

Bereiden

Let op: de aangegeven hoeveelheden zijn voor 3 a 4 personen! - kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing - snijd de kip in blokjes - snijd de ontbijtspek 1 of 2 keer door en bak deze in de (bijna) droge hapjespan - bak de kipblokjes mee - als deze dichtgeschroeid zijn de champignons erbij - als deze wat kleur hebben de gepelde tomaten, de kruidenkaas, de sambal (flinke theelepel als je de saus echt 'Algerijns' van smaak wilt hebben) en de kruiden erbij (naar smaak) - goed heet laten worden Smakelijk!!

Bronvermelding