Menu
Algerijnse kip
Ingrediënten
- Rijst
- 250 g kipfilet
- 100 g gesn. ontbijtspek
- 150 g gesn champignons
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 kruidenkaasje
- sambal
- provencaalse kruiden
- peper en zout
Bereiden
Let op: de aangegeven hoeveelheden zijn voor 3 a 4 personen!
- kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
- snijd de kip in blokjes
- snijd de ontbijtspek 1 of 2 keer door en bak deze in de
(bijna) droge hapjespan
- bak de kipblokjes mee
- als deze dichtgeschroeid zijn de champignons erbij
- als deze wat kleur hebben de gepelde tomaten, de
kruidenkaas, de sambal (flinke theelepel als je de saus
echt 'Algerijns' van smaak wilt hebben) en de kruiden
erbij (naar smaak)
- goed heet laten worden
Smakelijk!!