Romige pasta met boerenkool

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 gram penne of fusili
  • 2 eetlepels geroosterde en gehakte walnoten of zonnebloempitte
  • 150 gram Mon Chou kaas (200 gram mag ook)
  • verse geraspte Old Amsterdam

Bereiden

Ui en knoflook kort roerbakken, boerenkool erbij en schep om tot de kool iets is geslonken. Voeg 200 ml. water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat het 15 tot 20 minuten stoven (met het deksel erop). Kook ondertussen de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een scheut van het kookvocht. Schep de roomkaas door de kool en zoveel kookvocht als nodig is voor een smeuïge saus. Warm goed door en schep de boerenkoolsaus en noten door de pasta. Versgemalen peper erover en heet serveren op warme borden met de kaas erbij.

Bronvermelding