Menu
Amerikaanse kipburger met honing-mosterdsaus
Ingrediënten
- 400 gram kipgehakt
- 1 st eiwit
- 2 el yogurt
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 6 el paneermeel
- zout en peper
- 1 el olie
- 3 el mayonaise
- 1½ el honing
- 3 tl mosterd
- 4 st bolletjes met sesamzaad
- 4 st blaadjes sla
- 1 st vleestomaat (in plakken)
- 4 plakjes jongbelegen kaas
- 4 el mais uit blik
- ¼ bakje tuinkers
Bereiden
Meng het gehakt met het eiwit, de yogurt, de knoflook, het paneermeel en wat peper en zout doorelkaaren vorm er 4 hamburgeers van.
Bak de hamburgers in de hete olie aan beide kanten gaar.
Klop intussen de mayonaise, de honing en de mosterd door elkaar.
Warm de broodjes 3 min in de oven en snij ze open.
Bestrijk de binnenkant met de honing-mosterdmayonaise.
eg tussen elk bolletje een blaadje sla en plakjes tomaat, en leg daarop de kipburger, leg er een plakjes kaas op, 1 el mais en wat tuinkers.
Geef de rst van de mayonaise erbij.