Hazelnoottaart (Torta di nocciole)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 04-06-2006 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 15 gr bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 225 gr bloem
  • 150 gr zachte boter
  • 200 gr blanke hazelnoten
  • 2 el gehakte citroenschil
  • 3 el room

Bereiden

1. Splits de eieren en klop de dooiers romig in de keukenmachine of met de mixer 2. Rooster de hazelnoten licht in een droge koekenpan en hak ze tot poeder fijn in de keukenmachine 3. Laat de klopper draaien en voeg de bakpoeder, suiker, bloem, boter, noten citroen en room bij de dooiers 4. Klop in een schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze door het beslag 5. Beboter een bakvorm en bestuif het iets met bloem 6. Vul de vorm met het beslag en bak de taart af op 190 graden (dit is NIET van de hete luchtoven) gedurende 40 min.

Materialen

keukenmachine of mixer anti aanbak koekenpan oven

Bronvermelding