Menu
'Makkelijk Zelf Een Taartbodem Bakken' 3 verschillende
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Heel simpel: bodem van Ria41
150g suiker,
150g boter,
150g Zelfr. bakmeel,
3 eieren.
5 minuten mixen op de hoogste stand. daarna 15 tot 20 min. in de oven op 175 graden.
-----------------------------------------------------
LUCHTIGE VLAAIBODEM:
3 a 4 eieren
2 a 3 eetlepels suiker
2 a 3 eetlepels bloem
mespuntje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker.
Eieren splitsen en apart stijfkloppen met de suiker. Meng 't stijf geslagen eiwit voorzichtig door de romige dooier. Schep er de gezeefde bloem met de bakpoeder erdoor. Giet dit in 't midden van de oven. Stand 3-4. Baktijd + 25 min. Het deeg moet veerkrachtig zijn en goudgeel van kleur. Elektrische: met thermostaat: 20 min. voorverwarmen 200 C Baktijd 25 min. tweede richel van onder
----------------------------------------------------
Bodem voor kwarktaart of monchoutaart:
50 gram boter
50 gram witte basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
½ ei
Voor bodem alle ingrediënten kneden en uitrollen voor de grote van de springvorm, 30 min. bakken op 170 graden.
Aflaten koelen en vullen met wat je zelf lekker vind bv.
fruit, vers of uit blik, monchou, Mascarpone is ook erg lekker! en natuurlijk slagroom in de volgorde die je zelf lekker vindt.
Materialen
springvorm