Bloemkool : Griekse bloemkool - Kleurrijk en pikant

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 23-09-2022 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tn knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, idem
  • 6 el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2-1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • ca. 4 dl water
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • citroensap, evt. -
  • gehakte peterselie -

Bereiden

Breng tomatenpuree, olijfolie, wijn, ui, knoflook, koriander en gemberpoeder samen met 4 dl water aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot een pittige tomatensaus is verkregen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat de groente in 10-15 minuten gaar worden. Proef of eventueel nog enkele druppels citroensap of zout en peper moet worden toegevoegd en serveer bestrooid met fijngehakte peterselie. Lekker met lamsvlees of kruidige kleine gehaktballetjes of voor een vegetarische variant rijkelijk bestrooid met fetakaas of met plakken gebakken kaas ernaast. Eigen : Heb maar 1 klein blikje tomatenpuree gebruikt. Ook koud heel lekker ! Proef en voeg eventueel wat suiker toe als je het te zuur vindt, meestal niet nodig, maar soms wel.

Bronvermelding