Boemboe Bali (pittig)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr kip (poten of karbonades)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el witte azijn
  • 1 el asam garam (houdt vlees soepel)
  • 1 schijf laos (of 2 tl poeder)
  • 1 schijf djahé (of 2 tl poeder)
  • 3 el sambal badjak
  • 2 blaadjes daon djeroek poeroet (toko)
  • 2 blaadjes daon salam (toko)
  • 3 á 4 cm sereh (toko)
  • 1/2 fijngesneden ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 maggiblokje
  • 1 tl suiker
  • 3 el ketjap

Bereiden

Marineer de kip met asam garam en bak het voor. Afhankelijk van de grootte van de blaadjes, doe je er 1 of 2 in. Hetzelfde geldt voor de schijven laos en djahé. Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg toe: 1 blaadje daon djeroek poeroet en 1 blaadje daon salam het schijfje laos en djahé 3 el sambal badjak stukje sereh Even zachtjes fruiten, voeg de azijn toe Afblussen met een kopje water Voeg 1 tl suiker toe en een maggiblokje Alles goed mengen Kip erbij en voeg water toe tot het 3/4 in het vocht zit. Voeg 3 el ketjap toe. Laat gaar worden op een zacht vuur. Is het niet pittig genoeg, voeg dan sambal toe. Eten met rijst.

Materialen

wadjan of wok / houten spatel

Bronvermelding