Menu
Boemboe Bali (pittig)
Ingrediënten
- 800 gr kip (poten of karbonades)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el witte azijn
- 1 el asam garam (houdt vlees soepel)
- 1 schijf laos (of 2 tl poeder)
- 1 schijf djahé (of 2 tl poeder)
- 3 el sambal badjak
- 2 blaadjes daon djeroek poeroet (toko)
- 2 blaadjes daon salam (toko)
- 3 á 4 cm sereh (toko)
- 1/2 fijngesneden ui
- 1 teen knoflook
- 1 maggiblokje
- 1 tl suiker
- 3 el ketjap
Bereiden
Marineer de kip met asam garam en bak het voor.
Afhankelijk van de grootte van de blaadjes, doe je er 1 of 2 in.
Hetzelfde geldt voor de schijven laos en djahé.
Fruit de ui en knoflook in de olie.
Voeg toe:
1 blaadje daon djeroek poeroet en 1 blaadje daon salam
het schijfje laos en djahé
3 el sambal badjak
stukje sereh
Even zachtjes fruiten, voeg de azijn toe
Afblussen met een kopje water
Voeg 1 tl suiker toe en een maggiblokje
Alles goed mengen
Kip erbij en voeg water toe tot het 3/4 in het vocht zit. Voeg 3 el ketjap toe. Laat gaar worden op een zacht vuur.
Is het niet pittig genoeg, voeg dan sambal toe.
Eten met rijst.
Materialen
wadjan of wok / houten spatel