Ham-aardappelomelet

Anders, Lunch, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-05-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 4 grote eieren
  • 100 gram magere ham
  • 8 takjes peterselie
  • 1 kopje (olijf) olie
  • peper en zout

Bereiden

Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. Ham in dunne sliertjes snijden. In een kopje de peterselie fijnknippen. De (olijf) olie in een koekepan verhitten en de aardappelplakjes bakken (circa 5 minuten) tot ze iets zacht zijn. Af en toe omscheppen. Intussen de eieren loskloppen met zout en peper. Ham en de peterselie door de losgeklopte eieren mengen. De olie grotendeels uit de pan gieten (deksel schuin op de pan). Eimengsel over de aardappelschijfjes schenken en met de deksel op de pan op een laag vuur in circa 5 minuten laten stollen. Omelet op een bord laten glijden en met behulp van de deksel voorzichtig keren en weer in de pan laten glijden. Nog ongeveer 5 minuten zachtjes laten bakken.

Bronvermelding