7 Tapas ideeën en recepten

Anders, Hapje, 12 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 06-05-2015 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • courgette

Bereiden

Catalaanse avocado Snijd 2 avocado's in plakken. Meng dat met 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels rozijnen, reepjes ansjovis (l blikje), walnootolie, dragonazijn en zout Vijgen met manchegokaas Voor 4 personen: 4 verse vijgen - l eetlepel zoete sherry -150 g manchegokaas - 2 eetlepels olijfolie - verse tijm - peper Bereiding: snijd elke vijg 2 keer in de breedte door. Besprenkel de delen met sherry. Snijd de kaas in 8 plakjes van 4 bij 4 cm en leg ze in een schaal. Meng tijm, olijfolie en peper. Laat de kaas hierin l uur marineren. Stapel de vijgen weer op met 2 stukjes kaas ertussen. Paprikasalade Voor 4-6 personen: 3 rode paprika's - 3 gele paprika's ~ l ui, in dunne ringen - l vleestomaat, ontveld, in blokjes - 3 eetlepels olijfolie - l eetlepel rodenwijnazijn - zout en peper - 2 eetlepels fijngesneden basilicum Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 °C. Paprika's in hete oven ca, 35 minuten roosteren tot vel zwart geblakerd is. Paprika's plastic zak 5 minuten laten uitdampen en daarna ontvellen. Paprika's in brede repen snijden en mengen met ui en tomaatblokjes. Olie, azijn, zout en peper mengen en over paprikasalade schenken. Salade bestrooien met basilicum. Serranochips met auberginedip Voor 8 (grote) chips: 12 plakken seranoham - l kleine aubergine - 2 sjalotjes, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 5 blaadjes salie, fijngesneden - citroen - olijfolie - zout en peper Bereiding: leg de ham in een oven van 180 °C tot hij bruin en knapperig is. Snijd de aubergine in zeer kleine blokjes en bestrooi met zout. Spoel het zout er na 30 minuten weer af en maak goed droog Fruit de sjalotjes in wat olie en voeg aubergine, knoflook en salie toe. Laat op laag vuur gaar worden. Voeg van het vuur de kappertjes toe en breng op smaak met citroensap zout, peper en eventueel nog wat olijfolie. Ei in tomaten-sherrysalsa Voor 4 personen: 2 sjalotjes, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - mespuntje milde paprikapoeder - olijfolie - 6 tomaten, ontveld, in stukjes - scheut medium sherry zout en peper - 4 grote eieren Bereiding: fruit sjalotjes en knoflook met wat paprikapoeder in de olijfolie. Voeg de tomaat toe. Blus af met een scheut sherry en laat de saus even koken. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel de saus over 4 vuurvaste schaaltjes, breek boven elk schaaltje een ei en laat in de oven in 10 minuten stollen. Prei-balletjes Voor ca. 35 stuks: 500 g prei, in dunne ringen - 2 eetlepels olie - 5 eetlepels kippenbouillon (van tablet mag) - l eetlepel boter - l 1/2 dl melk - l ei, losgeklopt - paneermeel - frituurolie - l eetlepel fijngesneden peterselie Bereiding: prei in olie ca. 5 minuten bakken. Bouillon toevoegen en prei op zacht vuur 10-15 minuten stoven tot vocht verdampt is. Boter smelten, bloem toevoegen en 2 minuten meewarmen. Melk erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes koken. Prei en saus mengen en laten afkoelen, Van mengsel balletjes ter grootte van een walnoot vormen. Balletjes door ei en paneermeel rollen. Frituurolie verhitten tot 170 °C en balletjes hierin ca. 3 minuten frituren. Bestrooien met peterselie. Tapas van Courgette Ingrediënten, l grote courgette, l teentje knoflook, 25 gr gemalen kaas of Manchego in stukjes olijfolie, peper, zout Bereiding Snijd de courgette in plakjes. Verhit de olie in een pan en bak de plakjes courgette hierin aan beide kanten bruin. Doe er halverwege de baktijd de gesnipperde knoflook bij. Haal de courgetteplakjes uit de pan, leg ze op een schoteltje, strooi de kaas erover en serveer

Bronvermelding