Boerenkool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries boerenkool
  • 1 kilo Klei bintjes
  • 2 ons ontbijt spek
  • 1 pakje maggie jus
  • maggie kruiden, nummer 1 en 2
  • aromat
  • zout en peper
  • bak en braad

Bereiden

Boerenkool samen met water opwarmen en 20 minuten laten pruttelen. Aardappelen schillen en in blokjes (4 partjes) snijden, wassen, zouten en water toevoegen totdat ze net onder het water staan, 20 minuten koken. Als je erin prikt en ze vallen uit elkaar dan zijn ze gaar. Afgieten en droogstomen (laagste stand). Ontbijtspek in blokjes snijden en bakkenin een beetje boter. Aardapplen prakken en kruiden met maggie nummer 1, 2 en aromat. Boerenkook afgieten en beetje voor beetje door de aardappelen mengen. Vervolgens de spekjes erdoor roeren met wat vet. Maggie jus met water aanlengen en opwarmen.

Bronvermelding