5 Tapas Ideeën en Recepten

Anders, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 06-05-2015 | 75 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijven

Bereiden

Olijfbolletjes. Ingrediënten: 2 plakjes bladerdeeg (diepvries), 3 eetlepels geraspte kaas, 150 gram gekruide olijven zonder pit, olie om te frituren. Bereiding: Het bladerdeeg laten ontdooien en de plakjes elk in 9 gelijke stukjes snijden. In het midden van de stukjes bladerdeeg wat kaas en een olijf leggen. Het deeg er omheen vouwen en goed aandrukken. In de koelkast ten minste 30 minuten laten rusten. In de hete olie goudbruin frituren. Warm of koud serveren. Siciliaanse gehaktballetjes Ingrediënten: 2/3 kopje broodkruimels 3 el melk, 1/3 kopje geraspte parmezaan 1/2 grote ui fijngesneden 3 el vers gesneden basilicum l ei, 1 teentje knoflook, geperst ca. 500 gram gehakt 2 el gehakte geroosterde pijnboompitten Bereiding: Oven voorverwarmen op 180 C. Broodkruim met melk mengen, 5 minuten laten staan. Daar de kaas, uien, basilicum, ei, knoflook en peper naar smaak doen. Goed mengen, dan gehakt, pijnboompitten en zout naar smaak toevoegen. Goed mengen en hier balletjes van maken. Op bakpapier leggen en in de oven in 30 minuten gaar roosteren. Serveren met tomatensaus eventueel met pasta maar ook lekker met stokbrood als tapas. Tapas Spinazie Ingrediënten: 500 gram spinazie, stoeltjes verwijderd, 2 el gehakte sjalot, 3 el rozijnen, 3 el geroosterde pijnboompitten, l el gehakte knoflook, 0,5 dl olijfolie, zout en peper naar smaak Bereiding: Verhit de olie in een pan, voeg dan de sjalotten toe. Lichtbruin laten worden en de rozijnen, pitten en knoflook toevoegen. Als de rozijnen zacht worden de spinazie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en heel eventjes bakken. artisjokken in tomatensaus Ingrediënten l of 2 blikken artisjokharten Artisjokharten in tomatensaus 6 tomaten,l potje tomaten puree,l eetlepel witte wijnazijn, l theelepel korianderzaadjes, vers gemalen Sichuanpeper, l theelepel paprikapoeder, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, l dl water Bereiding: Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui. Voeg de geperste knoflook toe en de in stukjes gesneden tomaten. Laat een tijdje bakken. Voeg dan paprikapoeder, korianderzaad, peper en zout toe. Laat weer een tijdje bakken. Dan gaat de puree en azijn er bij. Blus af met de dl water. Laat het geheel 10 min zachtjes sudderen. Pureer het dan door een staafmixer in de saus te zetten. Wel oppassen want het spat. Maar de saus is zalig. De artisjokharten leg je op de bodem van een schaal en verdeel daar de tomatensaus over. Zet de schaal een paar uur in de koeling. Serveer er geroosterd brood bij dat je in driehoekjes hebt gesneden. Geroosterde Knoflook Tapas Ingrediënten, Een bol knoflook, Olijfolie, peper en zout, eventueel stokbrood, mosterd, geitenkaas Bereiding Rooster een bol knoflook door de losse velletjes van een bol te halen, dan de kop er af snijden en bedruipen met olijfolie en bestrooien met peper en zout. Ca. 30-45 minuten roosteren in de oven, als je een knoflookrooster hebt, daarin plaatsen anders in folie wikkelen. Liefst warm serveren met zout en peper en stokbrood. Suggesties zijn er lekkere mosterd bij te geven of een zachte geitenkaas.

Bronvermelding