Menu
Chili van 1000 bonen, chorizo en chocola
Ingrediënten
- 1-2 eetl olijfolie
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 3-4 tenen knoflook
- 250 gr chorizo
- 0,5-1 theel chilipoeder
- 1 eetl oregano
- 1 theel kaneelpoeder
- 2 blikjes ontvelde tomaten
- 1 limoen
- 1 eetl jalapeñopepers
- 3 blikken bonen (uitgelekt 1200 gr)
- 1 blikje maïs
- 300 gr (zilvervlies)rijst
- 50 gr pure chocolade
- 125 ml zure room
- 1 bosje verse koriander
- zout & peper uit de molen
Bereiden
Snipper de ui, snijd de paprika's en chorizo in blokjes, hak de knoflook en pepers fijn en snijd de tomaten in stukjes.
Rasp de schil van de limoen en pers deze uit.
Verhit de olijfolie in een zware braadpan en smoor de ui erin tot het zacht is.
Voeg de paprika, knoflook en chorizo toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg dan de specerijen toe en de tomaat.
Breng de saus aan de kook.
Draai dan het vuur lager en laat het afgedekt 30 minuten onder af en toe roeren zacht smoren.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg op het laatst de limoenrasp en sap, jalapeñopepers, bonen en de maïs toe en warm ze even mee.
Draai het vuur uit en roer de chocolade er in stukken door.
Laat de saus nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en proef dan pas op zout en peper. Kans is groot dat er bijna niks meer bij hoeft. Serveer de chili op de rijst in grote kommen, met een lepel zure room erop en wat verse korianderblaadjes eroverheen.
Materialen
Zware braadpan