Limoen/citroen kip

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 150 ml limoensap
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 kilo kipfilet
  • 25 ml zonnebloemolie

Bereiden

Maak een marinade van het limoensap, de knoflook, gember, sojasaus en rode peper em marineer de kipfilets minimaal 3 uur hierin. Haal de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak de kipfilets 2 minute aan elke kant in de olie, blus af met de marinade en laat nog 8 minuten doorgaren terwijl de marinade inkookt. Het is eigenlijk al helemaal a la minute maar je kunt ook de kipfilets alleen aanbakken. Dan kook je de marinade in een apart pannetje en warm je alles samen 12 minuten op in een op 180 graden voorverwarmde oven. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi vlak voor het serveren met de bosuitjes.

Bronvermelding