Rabarber mousse

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rabarber, schoongemaakt en grof gehakt
  • 300 gr suiker
  • 1 scheutje vanille extract
  • 5 dl slagroom

Bereiden

Recept van Nigella Lawson Voorbereiden; Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de vanille met de suiker, en doe samen met de rabarber in een ovenvaste schaal. Geen water toevoegen. Dek de schaal af met alu folie en zet 45 min tot een uur in de oven. De rabarber moet helemaal zacht zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef, vang het sap op. Doe het rabarbersap in een pan en laat dit tot de helft inkoken. Schenk in een kannetje en laat afkoelen (maar zet niet in de koelkast, je wilt niet dat de siroop kristalliseert). Pureer de stukken rabarber tot een gladde massa en laat ook die afkoelen. Bereiden; Klop de room in een grote, gekoelde kom tot hij mooi lobbig is, maar nog niet helemaal stijf. Spatel eerst de rabarber door de room en vervolgens wat van het sap, zodat het mengsel mooi gemarmerd is. Giet de rest van het sap in een glazen kannetje, zodat je gasten zelf naar believen meer over de mousse kunnen schenken. Ook lekker met mascarpone of yoghurt Tip! Je kunt ook de helft van het rabarbersap niet inkoken maar bij een fles prosecco doen voor een roze, blozende zomerse cocktail!

Bronvermelding