Romige Gamba's met pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-06-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram rauwe gamba's
  • gesneden champignons
  • 1 versnipperde ui
  • 0.5 gesneden paprika
  • olijfolie
  • knoflook
  • sambal of rode peper
  • tagliatelle of papardelle
  • parmezaanse kaas
  • 1 scheutje vieux/cognac
  • peper en zout
  • finesse room
  • bieslook
  • peterselie
  • rode pesto

Bereiden

Pasta koken. Gamba's pellen en mengen met knoflook, olijfolie, bieslook, peterselie en sambal/peper zeker 10 minuten laten staan (evt. een dag van te voren) champignons, uien en paprika in een beetje olijfolie met knoflook, peterselie en bieslook bakken/wokken. uit de pan/wok halen en even apart houden. Gamba's in dezelfde pan/wok bakken tot ze roze worden. Dan de groenten er weer bij doen even omgooien en afblussen met een scheutje vieux/cognac tot de alcohol is vervlogen. De room en pesto toevoegen en het geheel verwarmen. Als laatste een beetje parmezaanse kaas mee roeren en laten smelten. Naar smaak peper/zout en eventueel extra sambal toevoegen pasta op de borden verdelen en de gamba's met roomsaus erover verdelen. men kan bij het opdienen extra peper, zout en kaas erover doen. Ook lekker met een beetje rucola erdoor. Dit gerecht is heerlijk maar wel erg machtig. Eet Smakelijk.

Bronvermelding