Menu
Canneloni ai funghi
Ingrediënten
- enige blaadjes basilicumblaadjes, gescheurd
- 250 gr canneloni (ca. 22 buisjes)
- 3 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 450 gr combi paddestoelen - shi-take, oesterzwam, boleten
- 125 gr mascarpone
- 2 eetl boter
- 1 blik tomaten
- 2,5 dl room
- 150 gr parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie in een (koeke)pan en fruit hierin de knoflook goudbruin; haal de knoflook uit de pan en gooi hem weg.
Doe de uien en de fijngesneden paddestoelen in de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
Breng op smaak met zout en peper en roer de roomkaas erdoor.
Vet een ovenschaal (25 x 25) in met boter.
Prop de vulling in de canneloni en leg ze in 1 laag in de schaal.
Saus: Smelt boter in een pan, voeg tomaten toe en laat 10 min. sudderen; op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de room en de helft van de parmesan toe en de basilicumblaadjes.
Schenk de inhoud over de canneloni.
Strooi de rest van de parmesan erover.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat ca. 25 minuten staan, totdat goudgeel en zachtjes borrelt.