Banaan yoghurtijstaart

Anders, Nagerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 240 minuten,

Laatst aangepast: 02-06-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan à 175 g, ongepeld
  • 300 ml magere yoghurt
  • 200 g mascarpone
  • 3 el zoetstof in poedervorm
  • 2 passivruchten, gehalveerd
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 25 g pistachenoten, grofgehakt, plus extra voor de garn
  • 2 eiwitten
  • 2 passievruchten, voor de garnering, eventueel

Bereiden

1. Bekleed een cakeblik van 1 liter inhoud met plasticfolie en zet het 15 minuten in de diepvries. 2. Pel de banaan en prak hem met een vork. Meng hem met de yoghurt, mascarpone en zoetstof tot een gladde massa. Schep het vruchtvlees uit de passievruchten bij het yoghurtmengsel en roer de limoenrasp erdoor samen met het sap en de noten. 3. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze door het yoghurtmengsel. Schep dit in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet het ijs 4 uur of een nachtje in de diepvries tot het stevig is. 4. Laat de vorm voor het serveren 10-20 minuten op kamertemperatuur staan om wat zachter te worden. Stort het ijs op een snijplank, verwijder de folie en snijd het ijs met een warm mes in plakken. Leg die op borden en garneer ze met pistachenoten en desgewenst lepels passievruchtvlees.

Materialen

cakeblik van 1 liter inhoud, plastic folie,

Bronvermelding