Aardappel-tortilla met komijnenkaas

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks aardappelen, middelgroot
  • 0,5 stuks ui, rood
  • 2 el olijfolie
  • 3 stuks eieren
  • 1 el melk
  • zout en peper
  • 1 el peterselie, fijngeknipt
  • 3 plakken komijnenkaas, belegen
  • 1 stuks venkelknol

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in plakjes (stand 1½). Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit op een laag vuur de aardappelplakjes met de ui totdat ze goudgeel en bijna gaar zijn. Klop de eieren met de melk en wat peper en zout los en voeg de peterselie toe. Schenk de losgeklopte eieren voorzichtig over de aardappelplakjes en leg de plakken kaas op het ei. Laat het eimengsel met het deksel op de pan op een middelhoog vuur stollen. Was de venkelknol en snijd deze in stukjes. In koekenpan met een beetje olie de venkel ca 5 minuten roerbakken Laat de tortilla op een bord glijden en snijd hem in punten. Serveer de tortilla met de gebakken venkelknol.

Bronvermelding