Ode aan Aria (verras je gasten met dit gerecht)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-06-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond magere lamslappen
  • 50 gram eekhoorntjesbrood (paddestoelen)
  • 4 dl rode wijn (1/2 fles)
  • 500 gram krieltjes
  • 10 stuk sjalotjes
  • 1 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tablet kruidenbouillion
  • peper en zout
  • maggi vleeskruiden
  • (olijf) olie

Bereiden

Lamsvlees in stukken snijden en kruiden met maggi vleeskruiden, zout en peper. Sjalotjes fijnsnipperen. Vlees in olie bruin bakken. Eekhoorntjesbrood 15 minuten in de verhitte wijn laten weken. Sjalotjes bij het vlees voegen en kort meebakken. Eekhoorntjesbrood uitknijpen en bij het vlees voegen en 2 minuten meebakken. Wijn, laurier, tijm, en kruidenbouilliontablet toevoegen en het geheel 45 minuten laten stoven. Na 25 minuten de krieltjes toevoegen.

Bronvermelding