Kipfilet met paprika-reepjes in roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuk (scharrel) kipfilet (a 100-150 gr.)
  • 2 stuk rode paprika
  • 2 stuk groene paprika
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 4 eetlepels koffieroom
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • maggi kipkruiden

Bereiden

Voorbereiden: paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Kipfilets kruiden met zout, peper en maggi kipkruiden. Bereiden: In een koekepan de boeter verhitten en hierin de kipfilets rondom bruin bakken. Helft van de paprikapoeder toevoegen met de kipfilets met de deksel schuin op de pan in circa 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Halverwege keren. Kipfilets uit de pan nemen en warm houden. In achtergebleven bakvet paprikareepjes al roerende aan de kook brengen. Rest van de paprikapoeder erover strooien. Creme fraiche en de koffieroom toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets (warme) schaal leggen en de saus erover verdelen.

Bronvermelding