GROENTE: * Paksoitaart, heerlijk

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • DEEG
  • 250 g bloem
  • 75 g volkorenmeel (+ de bloem zeven)
  • 125 g boter (gehakt) bij bloem toevoegen
  • 1 dl ijswater langzaam bij bloem voegen en toaal
  • kruimelig wrijven. 2/3 Uitrollen , 1/3 bewaren
  • Snufje Zout
  • VULLING
  • 800 g Paksoi blancheren en uitlekken
  • 75 g gehakte pistachenoten over deeglaag leggen
  • 3 el gehakte rozijnen
  • 50 g geraspte parm kaas
  • 50 g geraspte maalander
  • 4 eieren
  • 1.5 dl room
  • 1/4 thl nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiden

Bekleed een taartvorm van 23 cm doorsnee met de uitgerolde lap deeg. 1/3 deel deeg in huishoudfolie wikkelen, 20 minuten in de koelkast leggen. Oven 180 g C. Paksoi op keukenpapier uitleggen om te drogen Rozijn en twee kazen door Paksoi mengen. In de beklede taartvorm over de pistachenootjes gelijkmatig verdelen. 3 eieren, room en nootmuskaat over de groente gieten. 1/3 deeg uitrollen voor de deksel, 1 ei kloppen. Deeglap over alles heenleggen en met ei bestrijken. ca 40 min. in de oven Lekker met tomaatsalade

Materialen

Deegroller taartvorm 23 cm doorsnee

Bronvermelding