Menu
GROENTE: * Paksoitaart, heerlijk
Ingrediënten
- DEEG
- 250 g bloem
- 75 g volkorenmeel (+ de bloem zeven)
- 125 g boter (gehakt) bij bloem toevoegen
- 1 dl ijswater langzaam bij bloem voegen en toaal
- kruimelig wrijven. 2/3 Uitrollen , 1/3 bewaren
- Snufje Zout
- VULLING
- 800 g Paksoi blancheren en uitlekken
- 75 g gehakte pistachenoten over deeglaag leggen
- 3 el gehakte rozijnen
- 50 g geraspte parm kaas
- 50 g geraspte maalander
- 4 eieren
- 1.5 dl room
- 1/4 thl nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak toevoegen
Bereiden
Bekleed een taartvorm van 23 cm doorsnee met de uitgerolde lap deeg. 1/3 deel deeg in huishoudfolie wikkelen, 20 minuten in de koelkast leggen.
Oven 180 g C.
Paksoi op keukenpapier uitleggen om te drogen
Rozijn en twee kazen door Paksoi mengen.
In de beklede taartvorm over de pistachenootjes gelijkmatig verdelen.
3 eieren, room en nootmuskaat over de groente gieten.
1/3 deeg uitrollen voor de deksel, 1 ei kloppen. Deeglap over alles heenleggen en met ei bestrijken.
ca 40 min. in de oven
Lekker met tomaatsalade
Materialen
Deegroller taartvorm 23 cm doorsnee